Workshop: At hjælpe en person i krise – Kolding 16/10

kr. 600

Workshop om at støtte en person i akut psykologisk krise

Kategorier: ,

Beskrivelse

Vil du gerne vide, hvordan du bedst støtter en person i krise?
Vil du gerne være forberedt, så du bedst muligt kan være i tjeneste, skulle du blive vidne til en akut krise?

Når en akut psykologisk krise rammer, kan vi som lægfolk være med til at reducere skadevirkningerne ved at støtte personen i sin oplevelse. Under påvirkning af psykedelika har en del brugere “kriseagtige” reaktioner – angst, forvirring, eksistentiel fortvivlelse og i sjældne tilfælde psykose. Ofte er disse oplevelser, dem som brugeren senere refererer til som udslagsgivende for at kunne træde ind i en ny, mere moden identitet. Ved at støtte personer i krise, giver vi dem muligheden for lettere at kunne integrere disse indsigter og oplevelser.

I denne heldags-workshop introduceres teori om hvad der sker i vores sind, når vi er i akut krise, og hvordan man bedst hjælper folk igennem sådanne situationer. Der skiftes mellem teori og praktiske øvelser, og afsluttes med to timer med forumteater, hvor vi kan teste vores nyerhvervede færdigheder i en opstillet situation (selvfølgelig uden indtag af ulovlige substanser).

Du behøver ingen forhåndsviden for at deltage i denne workshop.

“Anezkas workshop var både spændende, underholdende og lærerig! Med så meget fokus på udvikling af psykedelisk terapi og forskning for tiden er det nemt at glemme, at langt størstedelen af folk primært har berøringsflade med psykedeliske stoffer i rekreative omgivelser, såsom på festivaler. Derfor var det enormt værdifuldt at få indblik i hvordan skadesreduktion finder sted i de kontekster og høre spændende historier derfra, samt lære om hvordan man selv kan yde psykisk førstehjælp med nogen, der har udfordrende oplevelser.” – Marcus, tidligere deltager på workshop

LIDT OM METODERNE
Forumteater har været brugt i 50 år til at lade folk eksperimentere med nye situationer og med hvordan forskellige input giver anledning til forskellige reaktioner. I denne workshop skiftes en deltagerne til at agere “i krise” – krisetypen og settingen aftales med de andre deltagere – og de andre deltagerne kan træde ind i rollen som hjælper og teste hvordan deres adfærd påvirker krisesituationen. Gennem hele forløbet kan alle lave time-out og tjekke ind eller stille spørgsmål.
Teorien som forklares i første del af workshoppen er inspireret af Circling (Surrendered Leadership), mentaliseringsbaseret behandling, narrativ terapi og The Zendo Project – Creating Communities of Compassionate Care.
LIDT OM WORKSHOPHOLDEREN
Workshoppen bliver holdt af Anežka Marie Sokol. Hun er certificeret Circling facilitatorer fra Circling Europe og har mere end fem års erfaring med psykologisk førstehjælp på festivaler og andetsteds. Anežka har arbejdet med undervisning og været mentor for både børn og og voksne de sidste 10 år, og har en baggrund inden for biokemi og mindfulness. Hun arbejder fra det udgangspunkt, at svære oplevelser ofte kan transformeres til personlig vækst med muligheden for at føle sig mere fri og levende bagefter.
PRAKTISK
Pris:
300 kr. for medlemmer af Cepda
600 kr. for alle andre.
Sted:
TBA
Tid:
12:00-18:00
Program:
Dørene åbner, kaffe & te. Kom venligst ikke senere end 5 min før
Velkommen + de fire hovedpointer om at hjælpe en person i krise + aktiv lytning + mentaliseringsteori
Pause – Kaffe og te
At passe på sig selv når man passer på andre + at lægge mærke til signaler + effekten af ofte anvendte psykedeliske og euforiserende stoffer
Frokostpause – Medbring selv frokost
Forumteater + afrunding