Billet til workshop: At hjælpe en person i krise

750 kr. (Som medlem af Cepda kan du anvende rabatkoden og få billetten til 450 kr. Rabatkoden er angivet i Cepdas facebookgruppe.)

20. august, 10:30-16:30, Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 2500 København
I denne heldags-workshop introduceres teori om hvad der sker i vores sind, når vi er i krise, og hvordan man bedst hjælper folk igennem sådanne situationer. Der skiftes mellem teori og praktiske øvelser, og afsluttes med to timer med forumteater, hvor vi kan teste vores nyerhvervede færdigheder i en opstillet situation.

Tilføj til kurv

Varenummer (SKU): 11 Kategorier: ,

Beskrivelse

Om workshoppen:
Når en personlig krise rammer, kan vi som lægfolk være med til at reducere skadevirkningerne ved at støtte personen i sin oplevelse. Under påvirkning af psykedelika har en del brugere “kriseagtige” reaktioner – angst, forvirring, eksistentiel fortvivlelse og i sjældne tilfælde psykose. Ofte er disse oplevelser, dem som brugeren senere refererer til som udslagsgivende for at kunne træde ind i en ny, mere moden identitet. Ved at støtte personer i krise, giver vi dem muligheden for lettere at kunne integrere disse indsigter og oplevelser.

 

I denne heldags-workshop introduceres teori om hvad der sker i vores sind, når vi er i krise, og hvordan man bedst hjælper folk igennem sådanne situationer. Der skiftes mellem teori og praktiske øvelser, og afsluttes med to timer med forumteater, hvor vi kan teste vores nyerhvervede færdigheder i en opstillet situation.

Du behøver ingen forhåndsviden for at deltage i denne workshop.

 

“Anezkas workshop var både spændende, underholdende og lærerig! Med så meget fokus på udvikling af psykedelisk terapi og forskning for tiden er det nemt at glemme, at langt størstedelen af folk primært har berøringsflade med psykedeliske stoffer i rekreative omgivelser, såsom på festivaler. Derfor var det enormt værdifuldt at få indblik i hvordan skadesreduktion finder sted i de kontekster og høre spændende historier derfra, samt lære om hvordan man selv kan yde psykisk førstehjælp med nogen, der har udfordrende oplevelser. Hvis alle tog sådan en workshop ville det psykedeliske miljø og fest/bymiljøet generelt være meget tryggere at færdes i!” – Marcus, tidligere deltager på workshop

Lidt om metoderne:

Forumteater har været brugt i 50 år til at lade folk eksperimentere med nye situationer og med hvordan forskellige input giver anledning til forskellige reaktioner. I denne workshop skiftes en deltagerne til at agere “i krise” – krisetypen og settingen aftales med de andre deltagere – og de andre deltagerne kan træde ind i rollen som hjælper og teste hvordan deres adfærd påvirker krisesituationen. Gennem hele forløbet kan alle lave time-out og tjekke ind eller stille spørgsmål.

Teorien som forklares i første del af workshoppen er inspireret af Circling (Surrendered Leadership), mentaliseringsbaseret behandling, narrativ terapi og The Zendo Project – Creating Communities of Compassionate Care.

 

Lidt om workshopholderne:

Workshoppen bliver holdt af Anežka Marie Sokol. Hun er certificeret Circling facilitatorer fra Circling Europe og har mere en fem års erfaring med psykologisk førstehjælp på festivaler og andetsteds. Anežka har arbejdet med undervisning og været mentor for både børn og og voksne de sidste 10 år, og har en baggrund inden for biokemi og mindfulness. Hun arbejder fra det udgangspunkt, at svære oplevelser ofte kan transformeres til personlig vækst med muligheden for at føle sig mere fri og levende bagefter.

 

Kursusplan:
20. august, 10:30-16:30, Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 2500 København

Dørene åbner, kaffe & te. Kom venligst ikke senere end 5 min før

Velkommen + de fire hovedpointer om at hjælpe en person i krise + aktiv lytning + mentaliseringsteori

Frokostpause – Kaffe og te

At passe på sig selv når man passer på andre + at lægge mærke til signaler + effekten af ofte anvendte psykedeliske og euforiserende stoffer

Pause – Medbring selv frokost

Forumteater + afrunding