Psykedelisk Journal Club #2 - Musik til Psykedelisk Terapi v. Catharina Messell JanuarJan 11 2023 19:30 - 21:00 Europe/Copenhagen

Hvad er en Psykedelisk Journal Club?
Psykedelisk Journal Club er et forum hvor vi mødes for kritisk at evaluere nye akademiske artikler på det psykedeliske område. Mødet starter med et oplæg om en forskningsartikel og fortsætter over i dialog. Disse journal clubs vil nogle gange være åbne, andre gange lukkede, nogle gange på dansk, andre gange på engelsk, nogle gange med forskeren bag artiklen tilstede, andre gange med en præsentation af en frivillig.
___________________________________________
Om denne aften:
Sprog: Dansk
Adgang: Alle (Tilmelding her: https://psykedeliskdannelse.dk/tilmelding-til-journal-club/ - tilmelding senest klokken 17:00 d. 10. januar)
Artikel: Music programming for psilocybin-assisted therapy: Guided Imagery and Music-informed perspectives (https://www.frontiersin.org/.../fpsyg.2022.873455/full)
Oplægsholder: Catharine Messell, cand. mag. og musikterapeut (forfatter til artiklen)
____________________________________________
Om aftenens oplægsholder og artikel:
Catharina har en cand.mag. i musikterapi, og er uddannet GIM-terapeut (Guided Imagery and Music), der har sit udspring i den tidlige psykedelika-assisterede terapi. Hendes faglige interessefelt er musikkens rolle i at understøtte og forstærke ændrede bevidsthedstilstande, med det formål at skabe kapacitet for psykologisk heling og udvikling.

Catharina arbejder på Neurobiologisk Forskningsenhed (NRU) på Rigshospitalet, hvor hun forsker i musikkens psykologiske rolle, dels som forberedende element til psilocybin-oplevelsen, og dels den musikalske understøttelse af selve psilocybin-sessionen. Hun er desuden én af terapeuterne som ledsager forsøgspersonerne i studierne gennem forberedelse, den aktive psilocybin-oplevelse og den efterfølgende integration.

Aftenens artikel beskriver de proceduremæssige skridt og overvejelser bag udarbejdelsen af et nyt musikprogram, Copenhagen Music Program, der er skræddersyet til intensitetsprofilen af en medium/høj dosis psilocybin. Der gives praktiske eksempler på, hvordan man kan organisere processen med musikprogrammering, sammen med en fuldstændig beskrivelse af Copenhagen Music Program og dets struktur. Formålet med artiklen er at inspirere andre i deres bestræbelser på at skabe musikprogrammer til psykedeliske interventioner, samtidig med at det foreslås, at et informeret musikvalg kan understøtte den terapeutiske dynamik under akutte virkninger af psilocybin.
___________________________________________
Center for Psykedelisk Dannelse (Cepda) er en medlemsfinansieret- og drevet organisation og er derfor afhængig af medlemskontingenter. Alle medlemskontingenter går til vores arbejde for at sprede saglig viden om psykedelisk substanser gennem bl.a. konferencer, workshops, blog, foredrag o.a.
Ønsker du at støtte vores arbejde og blive en del af et visionært fællesskab, kan du læse mere herom på https://psykedeliskdannelse.dk/
Importer til Google Calendar
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Shop
  • Forecast
  • Kommentarer

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Dato

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org