Webinar 2. juni, 2022. Nicolas Langlitz & Juuso Kähönen: Psychedelic morals are more complicated than you think JuniJun 02 2022 18:00 - 18:00 Europe/Copenhagen

Billetter til webinaret koster normalt 9€, men det er gratis at deltage for medlemmer af Center for Psykedelisk Dannelse. Du skal dog stadig købe en billet her: https://holvi.com/shop/sivistysliitto/product/73d50112d4d8ce6d8775f29fa09a706b/
Husk at anvende rabatkoden som er opgivet i vores facebookgruppe.

Psykedeliske stoffer virker ikke i isolation: de er altid indlejret i komplekse kulturelle og sociale sammenhænge. I psykedelisk forskning er der kun i relativt ringe grad blevet lagt vægt på moralske, etiske og kulturelle aspekter, som kan have en afgørende indflydelse ved at skabe en matrix af forventninger og idéer, der styrer opmærksomheden og indvirker på oplevelsen. Desuden påvirker verdenssyn og værdier ikke kun oplevelsen: psykedeliske oplevelser kan også ændre vores opfattelser af verden, os selv og vores værdisæt. Disse forskydninger rejser spændende og vanskelige filosofiske og moralske spørgsmål, som ikke kan besvares ved hjælp af spørgeskemaer og undersøgelser af hjernebilleder.

Fra dette udgangspunkt går antropologen Nicolas Langlitz og ph.d.-studerende Juuso Kähönen i dialog i et Zoom-webinar den 2. juni kl. 18.00 i en session arrangeret af Foreningen for Psykedelisk Uddannelse og Kultur (Psykedeelisen sivistyksen liitto ry). Talerne vil løse op for det net af ekstrafarmakologiske overvejelser, der omgiver psykedeliske oplevelser og psykedelisk forskning. Den kulturelle konteksts rolle, samt spørgsmål vedrørende episteme og verdensanskuelser vil blive overvejet: hvorfor beskrives psykedeliske oplevelser nogle gange som værende nedbrydende for egoet eller medvirkende til at skubbe nogen lidt for dybt ned i konspirationsteoretiske kaninhuller? Politiske dimensioner, kommercialisering og medikalisering af psykedeliske oplevelser interesserer os også - f.eks. om det er godt, hvis mystiske oplevelser indlejres i profitorienterede medicinske systemer som deres vigtigste kulturelle vej.

Nicolas Langlitz er lektor og formand for Institut for Antropologi ved New School for Social Research i New York. Som videnskabsantropolog studerer han adfærdsvidenskab, især neuropsykofarmakologi og primatologi. Han er forfatter til tre bøger: Chimpanzee Culture Wars: Rethinking Human Nature alongside Japanese, European, and American Cultural Primatologists (Princeton University Press, 2020), Neuropsychedelia: The Revival of Hallucinogen Research since the Decade of the Brain (University of California Press, 2012), og Die Zeit der Psychoanalyse: Lacan und das Problem der Sitzungsdauer (Suhrkamp, 2005). Han er også grundlægger af Psychedelic Humanities Lab på The New School.

Juuso Kähönen er ph.d.-studerende ved Helsinki Universitet. Hans ph.d.-forskning undersøger filosofiske og normative spørgsmål og implikationer, der rejses af teknikker som psykedeliske stoffer og meditation - især af ændringer i selvfølelse, værdier og følelsen af samhørighed, som disse teknikker kan forårsage. Hvad indebærer de for vores opfattelser af selvværd, selvtranscendens og blomstrende liv? Svaret på disse spørgsmål kan have konsekvenser for, hvordan vi som samfund bør forholde os til ændrede bevidsthedstilstande, vurdere disse teknikker og integrere dem i vores civilisation på en klog måde. Uden for universitetet er Juuso en kontemplativ praktiker, og han elsker at gå i dialog og improvisere, hvad enten det er via dans, ord eller musik.

 • Finnish Association for Psychedelic Education & Culture
  Arrangør

  The Association for Psychedelic Education & Culture (Psykedeelisen sivistyksen liitto) er en finsk ikke-kommerciel organisation. De arbejder for et ansvarligt forhold til psykedeliske substanser ved at arrangere begivenheder og rum for læring og dialog om brug, effekter, omstændigheder, kulturer, potentiale og risici forbundet med psykedeliske substanser.

Importer til Google Calendar
 • Schedule
 • Guests
 • Attendance
 • Shop
 • Forecast
 • Kommentarer

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Dato

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org