Psykedelisk Journal Club #1 - Animal Behavior in Psychedelic Research v/ Anna U. Odland OktoberOkt 26 2022 20:30 - 21:45 Europe/Copenhagen
Hvad er en Psykedelisk Journal Club?
Psykedelisk Journal Club er et forum hvor vi mødes for kritisk at evaluere nye akademiske artikler på det psykedeliske område. Mødet starter med et oplæg om en forskningsartikel og fortsætter over i dialog. Disse journal clubs vil nogle gange være åbne, andre gange lukkede, nogle gange på dansk, andre gange på engelsk, nogle gange med forskeren bag artiklen tilstede, andre gange med en præsentation af en frivillig.

Om denne aften:
Sprog: Dansk
Adgang: Alle (Tilmelding her: https://psykedeliskdannelse.dk/tilmelding-til-journal-club/)
Artikel: Animal Behavior in Psychedelic Research (https://pharmrev.aspetjournals.org/content/74/4/1176) - skriv til anna.odland@sund.ku.dk for at få tilsendt en kopi af artiklen.
Oplægsholder: Anna U. Odland, ph.d. stud. (forfatter til artiklen)

Om aftenens artikel og oplægsholder:
Kan vi bruge dyreforsøg til at udvikle nye psykedeliske lægemidler? Det spørgsmål har Anna Ulstein Odland beskæftiget sig med de seneste fem år. Anna er farmaceut og har i løbet af sin PhD ved Københavns Universitet testet, hvordan psykedeliske stoffer påvirker adfærd i mus. Formålet med forsøgene var at finde effekter i mus, som ligner effekterne, vi ser i mennesker, der har fået psykedeliske stoffer. Selvom det bedste er at lave forsøg med mennesker, så er det desværre ikke altid muligt helt at undgå dyreforsøg, når man udvikler ny medicin mod psykiske lidelser – både på grund af sikkerhed, lovgivningen og økonomi.

Gennem deres arbejde fandt Anna og kollegaerne at de normale dyreforsøg vi bruger til at finde nye antidepressive lægemidler ikke virker med psykedeliske stoffer. Dyrene reagerer ikke på den måde, man kunne forvente. I denne omfattende oversigtsartikel gennemgår Anna og hendes kollegaer hvordan psykedeliske stoffer påvirker adfærd i dyr, om denne adfærd kan sammenlignes med det, vi ser i mennesker, samt hvordan forskerne kan forbedre deres forsøgsdesign når de tester psykedeliske stoffer i dyr.

Ved at have et mere rationelt forsøgsdesign kan brugen af dyr optimeres, hvilket resulterer i bedre forskning, mere dyrevelfærd og forhåbentlig bedre psykedeliske stoffer.
Importer til Google Calendar
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Shop
  • Forecast
  • Kommentarer

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Dato

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org